Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Νόστιμο κέικ λεμονιού

Πώς να φτιάξετε μια νόστιμη συνταγή για κέικ με λεμόνι;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Τρίβουμε 2 λεμόνια με τη λεπτή πλευρά του τρίφτη και 1 λεμόνι με τη χοντρή πλευρά σε ένα πιάτο.

Σπάστε τα αυγά στο βαθύ πλαστικό δοχείο. Προσθέστε τη ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ για 3 λεπτά. (Αυτή τη στιγμή, τα αυγά και η ζάχαρη θα γίνουν αφρός και το κέικ θα είναι πιο όμορφο)

Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και χτυπάμε μια φορά.

Ρίχνουμε ένα ποτήρι αλεύρι στη σήτα, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το υπόλοιπο 1,5 ποτήρι αλεύρι και κοσκινίζουμε στο μπολ. (Έτσι, το μπέικιν πάουντερ ανακατεύεται με το αλεύρι και κοσκινίζεται και το κέικ φουσκώνει καλύτερα.)

Ρυθμίστε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στο μεταξύ χτυπάμε όλο το μείγμα για 1 λεπτό, το μείγμα παίρνει καλά το αλεύρι και το κέικ πήζει στην επιθυμητή σύσταση. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλεύρι.

Αφού τα χτυπήσετε όλα, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.

Αλείφουμε καλά όλα τα μέρη της φόρμας του κέικ με βούτυρο. Πασπαλίζετε ελαφρά με τα χέρια σας το αλεύρι. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και την ανακινούμε στον νεροχύτη μια-δυο φορές για να φύγει το περιττό αλεύρι. Ξύστε καλά το μείγμα στη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

Μην αγγίζετε το κέικ για μισή ώρα αφού το αφαιρέσετε. Αν το γυρίσετε και το τοποθετήσετε σε πιατέλα όσο είναι ζεστό, θα παραμορφωθεί και θα σπάσει.

Καλή όρεξη:)

Λαχταριστό κέικ λεμονιού Συνταγή με φωτογραφία

Λαχταριστό κέικ λεμονιού 1
Νόστιμο κέικ λεμονιού 2

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button