Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κέικ βαμβακιού με σάλτσα σοκολάτας

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για κέικ με βαμβακερή σάλτσα σοκολάτας;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Για την τούρτα? Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο με τη σειρά και ανακατεύουμε καλά.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψί για κέικ και αδειάζουμε το κέικ στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ελέγξτε αν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα. Περιμένετε να βγει η πρώτη φωτιά μετά το μαγείρεμα.
  3. Να το βρέξω? Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κακάο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και βράζουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά 1 ή 2 λεπτά μετά το βράσιμο. (μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη σάλτσα όσο ψήνεται το κέικ) Αφήστε στην άκρη.
  4. Για την κρέμα? Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρει την υφή της κρέμας.
  5. Όταν κρυώσει η κρέμα προσθέτουμε την κρέμα συσκευασίας και ανακατεύουμε. Όταν ανέβει λίγο η θερμοκρασία του κέικ, κάνουμε τρύπες σε όλο το κέικ με μια οδοντογλυφίδα.
  6. Το περιχύνουμε με τη σάλτσα κακάο και το απλώνουμε παντού. Περιχύνουμε τη σάλτσα με την κρέμα και απλώνουμε. Πασπαλίζουμε από πάνω τρίμμα καρυδιού.
  7. Κόβουμε το κέικ και το βάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και σερβίρουμε. Είναι ένα αρκετά νόστιμο επιδόρπιο.

Συνταγή Βαμβακερό κέικ με σάλτσα σοκολάτας με φωτογραφία

Κέικ βαμβακιού με σάλτσα σοκολάτας
Κέικ βαμβακιού με σάλτσα σοκολάτας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button